Főzzünk együtt!

Konyha

Fedezd fel a Delita ízélményt!

Ezen az oldalon recepteket és hasznos tippeket osztunk meg veletek, hogy segítsünk az otthon készített ételeket még ízletesebbé varázsolni.

Zöldségleves

Hozzávalók:
2 közepes sárgarépa, karikákra vágva
1 közepes fehérrépa, kockákra vágva
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 csokor petrezselyem, finomra vágva
Delita Prémium Ételízesítő ízlés szerint
1 liter víz

Elkészítés:
Kevés zsiradékon pirítsuk kb 5 percig a zöldségeket a hagymával és a fokhagymával. Öntsük fel vízzel és ízesítsük Delita Prémium Ételízesítővel. Forrás után főzzük kb 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Keverjük hozzá a finomra vágott petrezselymet. Tálaljuk melegen, friss zsemlekockákkal kísérve.

Csirkemell pirított zöldségekkel

Hozzávalók:
4 csirkemell filé
2 evőkanál olívaolaj
Vegyes friss zöldségek (pl. paprika, cukkini, paradicsom)
Delita Prémium Ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirkemell filéket és a zöldségeket helyezzük egy sütőedénybe. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd ízesítsük Delita Prémium Ételízesítővel. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a csirkehús átsül és a zöldségek megpirulnak.

Tejfölös borsófőzelék

Hozzávalók:
500 g zöldborsó
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Delita Prémium Ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Főzzük meg a zöldborsót enyhe sós vízben, majd szűrjük le. A levét tegyük félre. Egy másik edényben keverjük simára a lisztet és a tejfölt hidegen. Adjuk hozzá a főzött zöldborsót, öntsük fel a félretett lével és ízlés szerint ízesítsük Delita Prémium Ételízesítővel. Forraljuk össze az egészet, majd tálaljuk friss petrezselyemzölddel díszítve.

Sült zöldséges köret

Hozzávalók:
500 g vegyes szeletelt zöldség (pl. sárgarépa, cukkini, paprika, padlizsán)
2 evőkanál olívaolaj
Delita Prémium Ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a zöldségeket egy tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal. Szórjuk meg Delita Prémium Ételízesítővel, majd keverjük össze. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a zöldségek aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

Sertéspörkölt Delita módra

Hozzávalók:
600 g sertéshús, kockákra vágva
2 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
2 evőkanál olaj
2 evőkanál piros paprika
2 dl húsleves alaplé
Delita Prémium Ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát az olajon. Adjuk hozzá a húskockákat és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk tovább. Szórjuk rá a piros paprikát, öntsük fel a húsleves alaplével, majd ízesítsük Delita Prémium Ételízesítővel. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Mediterrán saláta-dresszing

Hozzávalók:
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál mustár
1 gerezd fokhagyma, zúzva
Delita Prémium Ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Keverjük össze az olívaolajat, balzsamecetet, mustárt és zúzott fokhagymát egy tálban. Ízesítsük Delita Prémium Ételízesítővel, majd jól keverjük össze. Öntsük a salátára, és alaposan keverjük össze.